Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550

Ohjauskeskusten toiminta perustuu sekä lämpötilan mittaukseen että kohteeseen kertyvän lumen tai jään samanaikaiseen havaitsemiseen Lämmitys kytkeytyy päälle vain silloin, kun lämpötila on asetusarvon (0..+5 oC) alapuolella, ja kun kohteessa havaitaan kosteutta. Kun lumi tai jää on sulanut, ja sula vesi valunut pois, ohjauskeskus katkaisee lämmityksen kosteustiedon perusteella. Samoin lämpötilan kohoaminen asetusarvon yläpuolelle katkaisee lämmityksen. 

Keskus voidaan myös ohjelmoida pitämään lämmitystä päällä vielä 1-6 tunnin ajan sulatuksen jälkeen. Ohjaimeen voidaan lisäksi liittää ulkopuolinen ajastin. Lämmitys voidaan myös kytkeä päälle käsin halutuksi ajaksi (0..6 h), jolloin ohjain jättää anturien viestit huomiotta. Myös jatkuva lämmitys onnistuu säätämällä aikavalintakytkin asentoon "Constant". Ohjainyksikkö asennetaan DIN-kiskoon esim. talon sähkökeskukseen.

Ulkoalueiden sulanapidossa ohjuskeskukseen liitetään sulana pidettävään alueeseen upotettava anturi ETOG-55. Säätöä voidaan vielä tehostaa ulkoilman lämpötilaa mittaavalla ETF-744 -anturilla.

ETR2-1550 on toiminnoiltaan samanlainen ohjauskeskus, joka on tarkoitettu pienten ulkoalueiden tai sadevesiputkistojen sulanapidon ohjaukseen. Termostaatissa on yksi säätöpiiri, joten sillä voidaan ohjata joko pihan ja rännien sulanapitoa. Siihen voidaan liittää max. 3,6 kW kuorma.

Tekniset tiedot

-Käyttöjännite 230 V +/- 10%, 50/60 Hz
-Relelähtö 16 A, jännitteetön, 3600 W
-Päälle/pois-erotus 0,4 °C
-Lämpötilan säätöalue 0 - 10 °C
-Jälkilämmitysaika 0 - 5 tuntia sekä erillinen asetus jatkuvaan lämmitykseen
-LED-valojen merkitykset:

  •     vihreä - virta on päällä
  •     punainen - kosteus - kosteutta havaittu
  •     punainen - lämpötila - ulkolämpötila alle asetetun arvon
  •     punainen - rele - lämmitys on päällä

-Virrankulutus 3 VA
-Ympäröivä lämpötila 0 - 50
-Kotelointi IP20

Asennusohje (pdf)

SähkönumeroKuvausTyyppi
26 202 24Sulanapidon ohjauskeskusETR2-1550

Yhteensopivat tuotteet