Vastussauvat- ja putkikattilat

Vakiovalmisteiset Effekt-vastussauvat on tarkoitettu pintatehonsa puolesta veden lämmittämiseen. Effekt-vastussauvat valmistetaan vaihtoehtoisesti joko ruostumattomasta teräksestä AISI 316 tai incoloy-teräksestä (haponkestävä teräs). Ruostumaton teräs soveltuu parhaiten suljetun kierron keskuslämmitysjärjestelmiin, joissa vesi on vähähappista. Haponkestävää incloy-terästä suositellaan tavalliselle käyttövedelle sekä erikoistarkoituksiin kuten esim. uima-allasvedelle. Öljyn lämmitykseen tarkoitetut erittäin alhaisen pintatehon sauvat voidaan tilauksesta toimittaa erikoisvalmisteisina

TIIVISTÄMINEN

Effekt-vastussauvojen mukana toimitetaan tiiviste, jota voidaan käyttää silloin, kun asennuskohteessa on koneistettu vastapinta. Korkeille paineille ja lämpötiloille on saatavana erikoistiivisteaineita.

VAROITUS KUIVAKÄYTÖSTÄ

Putkijärjestelmä ja siihen asennettava lämmitysvastus tulee suunnitella ja toteuttaa niin, että järjestelmään ei missään olosuhteissa pääse muodostumaan ilmataskua vastussauvan ympärille tai juureen. Jo osittainenkin kuivakäyttö tuhoaa vastussauvan lyhyessä ajassa korjauskelvottomaksi.

POIKKEUSOLOSUHTEET

Veteen liuennut suola on pahin yksittäinen korroosiota aiheuttava tekijä, joka lyhentää vastussauvojen käyttöikää huomattavasti. Toinen käyttöikään vaikuttava tekijä on veden sisältämä kalkki, joka kerrostuu vastusputkien pinnalle lämmönluovutusta hidastavaksi kerrokseksi nostaen vastussauvojen toimintalämpötilaa. Suolaa vastaan voidaan varautua erikoisvalmisteisen suoja-anodin avulla ja kalkkia voidaan poistaa suodattimilla silloin, kun sitä on erityisen runsaasti. Korroosioalttiutta vähentää jossain määrin pintatehon alentaminen erikoisvalmisteisin vastussauvoin tai kytkentämuutoksin.

TOIMITAMME MYÖS ERIKOISVASTUSSAUVOJA. KYSY TARJOUS!

Tuotteita kategoriassa: 10