Putkikattila- ja läpivirtauslämmittimet

Effekt-kattilat ovat tehokkaita lämmitysyksiköitä, joita voidaan käyttää vanhojen keskuslämmityskattiloiden tilalla tai rinnalla niin pienissä kuin suurissakin kiinteistöissä, sekä moniin erikoistarkoituksiin.

PUTKIKATTILA

PK-putkikattiloissa on yksi 2” vastusmuhvi, sekä kaksi 2” liitäntämuhvia lämmitysverkostoa varten. Vastusmuhviin voidaan sijoittaa yksi vastussauva säätölaitteineen, maxteho 15 kW. Koska uusissa PK-kattiloissa on erillinen paisuntayhde vastussauvan puoleisessa päädyssä, ne voidaan asentaa myös pystyasentoon vastussauvan kotelo ylöspäin, kun huolehditaan ilmanpoistosta (esim. automaattinen ilmausventtiili paisuntayhteeseen.) Kattilat on eristetty polyuretaanilla ja päällystetty muovitetulla teräslevyllä. Kattilat toimitetaan varustettuna halutuntehoisilla vastussauvoilla ja säätölaitteilla. Vastussauvat ja säätölaitteet asennetaan kattilaan käyttöpaikalla. Rakennepaine 10 bar. Kattilamateriaali kattilateräs, ruostumaton teräs tai haponkestävä teräs. Kattilateräs soveltuu keskuslämmitysveden lämmittämiseen. Ruostumaton teräs soveltuu käyttövedelle ja haponkestävä teräs erikoistarkoituksiin. Toimitus suoraan varastosta. Muut materiaalit tarjotaan pyydettäessä ja toimitetaan tehdastoimituksena.

PUTKISTOKATTILA

PPK-putkistokattiloissa on neljä 2‘‘ vastusmuhvia sekä kaksi 2‘‘ liitäntämuhvia lämmitysverkostoa varten ja 1‘‘ paisuntayhde. (P) Vastusmuhveihin voidaan sijoittaa tehontarpeen edellyttämä määrä vastuksia aina 48 kW yhteistehoon saakka. Säätö voidaan ratkaista sijoittamalla yhteen tai useampaan vastussauvaan termostaatti, ylikuumenemis-suoja tai niiden yhdistelmä. Taulukon mukainen perusvarustelu edellyttää yhdessä sauvassa olevaa TY3-säätöyksikköä, joka kontaktorien avulla ohjaa kaikkia vastuksia. Jokainen sauva on myös mahdollista varustaa samanlaisella yksiköllä, jolloin kontaktorit ovat tarpeettomia ja saadaan useita vapaasti valittavia lämpötilaportaita. TY3-termostaatti voi ohjata suoraan 9 kW maxtehoa. (esim. PPK 364, 4x9 kW). Pienien ulkomittojensa ja keveytensä ansiosta PPK-kattilat voidaan PK-kattiloiden tavoin asentaa suoraan putkistoon ilman seinä- tai lattiakiinnityksiä. Kattilamateriaali on kattilateräs, ruostumaton teräs tai haponkestävä teräs. Kattilateräs soveltuu keskuslämmitysveden lämmittämiseen. Ruostumaton teräs soveltuu käyttövedelle ja haponkestävä teräs erikoistarkoituksiin. Taulukon hinnat on laskettu kattilateräksiselle kattilalle ja ruostumattomille terävastuksille. Rakennepaine 4 bar. Ruostumattomat ja haponkestävät kattilat valmistetaan 10 barin rakennepaineelle ja ne tarjotaan pyydettäessä.

Tuotteita kategoriassa: 2